Iniciativa Ciutadana per Pollenša

El nostre correu: iniciativaciutadana@hotmail.com

Dia 1 d'agost Rastro Solidari

icp | 31 Juliol, 2007 12:34

Dia 1 d'Agost Rastro Solidari a fora del Convent.

 

- 10'00h a 20'30h. Apunta't al reciclatge: roba, llibres, mobles i altres objectes en venda. Anima´t i vine a trescar!. En benefici del projecte la Petite École Itinérante Mali-Brasil 2007-08.

- 10'00h a 20'30h. Una bossa, una oportunitat. Pega una ullada a les bosses fetes pels nins i joves d'aquesta associació brasilera, contribuiràs a crear una oportunitat de futur per aquests joves del barri marginal de la Suburbana, Salvador de Bahía.

En benefici de l'Associaçao Cultural Berimbau Cruzado.

- 17'00h a 20'30. Taller de percussió i pintura mural. Adreçat a nins i joves (7-18 anys). Els interessats en participar en el taller de percussió han de portar materials per construir els instruments: 1 poal, olla o llauna, cordes o cintes, pals, teixits...

A les 20'15h començarem el passacarrers amb la música.

-Hora encara per concretar: Taller de malabars. Adreçat a tothom que vulgui venir a construir i aprendre a usar els seus propis artilugis per fer tot tipus de malabars.

Seguim en peu: Salvem Cala Carbˇ!

icp | 28 Juliol, 2007 19:20

Per molt que ens llevin les pancartes nosaltres seguim en lluita. Per molt que estem en festes nosaltres seguim salvant Cala Carbó. Per molt que l'amor a la patrona eclipsi i tanqui els ull, nosaltres seguim estimant com estimavem. Per molt que la festa i ressaca adormi els cervells nosaltres seguim en peu!

 

Salvem Cala Carbó! 

Patrimoni reial:EL PATRIMONI QUE PAGAM TOTS HA DE SER DE TOTS.

icp | 27 Juliol, 2007 14:45

Fent-nos ressò de la polèmica sorgida entorn a l’arribada de la Família Reial a Mallorca, volem manifestar el nostre profund recel vers l’evolució històrica per la qual la Monarquia ha passat de ser una eina opressiva nomenada per delegació divina, a ser-ho més recentment per delegació franquista. Però sobretot, i deixant de banda els posicionaments nacionalistes que altres associacions han manifestat, volem fer públic el nostre rebuig a la Monarquia sota la qual ens obliguen a viure, essent una institució anacrònica, antidemocràtica, basada en un sistema de successió hereditari per consanguinitat i a més a més masclista. 

 

Valia la pena posar aquesta imatge. Extreta de http://www.jerc.cat/osona/actualitat/pels_reis_demanem_la_republica_al_rei 
 

 

            Per tot això ens adherim a la petició d’ús Públic de tot el Patrimoni Reial de les Illes, entenent que EL PATRIMONI QUE PAGAM TOTS HA DE SER DE TOTS.

 (Segueix)

Rastro dia 1 d'Agost

icp | 23 Juliol, 2007 13:23

Cercam coses per el rastro que farem dia 1 d'agost a l'explanada del convent. Si teniu objectes, roba, electrodomèstics o qualsevol cosa que creieu que a algú li interessaria adquirir, i voleu col·laborar amb el rastro solidàri que montarem, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres ( iniciativaciutadana@hotmail.com ) o algun dels membres d'Iniciativa o amb la promotora del rastro (Nuri Moreno).

Aquest rastro es fa amb la idea de recaptar fons per a projectes solidaris i culturals amb organitzacions que actuen a Brazil i a Mali. Més abaix teniu tota la informació que tenim de moment, a l'espera que ens facin arribar per escrit el projecte extens i detallat.

Així que ja sabeu, si teniu material aviusau-nos i vendrem a recollir-lo, i si no, dia 1 d'agost tots al rastro a col·laborar.

 

Imatge de: http://www.uoc.edu/colloquia/pau/ 

 

Dimecres 1 d'agost. Claustre Sto. Domingo (exteriors)

Capvespre solidari. Organitza ONG MónActiu i Iniciativa Ciutadana per Pollença

- 10'00h a 20'30h. Apunta't al reciclatge: roba, llibres, mobles i altres objectes en venda. Anima´t i vine a trescar!. En benefici del projecte la Petite École Itinérante Mali-Brasil 2007-08.

- 10'00h a 20'30h. Una bossa, una oportunitat. Pega una ullada a les bosses fetes pels nins i joves d'aquesta associació brasilera, contribuiràs a crear una oportunitat de futur per aquests joves del barri marginal de la Suburbana, Salvador de Bahía.

En benefici de l'Associaçao Cultural Berimbau Cruzado.

- 17'00h a 20'30. Taller de percussió i pintura mural. Adreçat a nins i joves (7-18 anys). Els interessats en participar en el taller de percussió han de portar materials per construir els instruments: 1 poal, olla o llauna, cordes o cintes, pals, teixits...

A les 20'15h començarem el passacarrers amb la música.

-Hora encara per concretar: Taller de malabars. Adreçat a tothom que vulgui venir a construir i aprendre a usar els seus propis artilugis per fer tot tipus de malabars. 

 

lapetiteecoleitinérante demusiqueetpeinture

qué es: un proyecto de carácter cultural que trata de organizar talleres artísticos en Malí primeramente y después en Brasil, para posteriormente acercar a la sociedad europea por medio de una divulgación activa, las diferentes maneras de vida y costumbres que existen en nuestro mundo, con la finalidad de mejorar el canal cultural con ellas y fomentar la interculturalidad como algo positivo, enriquecedor y necesario.

Tras la experiencia del primer año se evaluará la posibilidad de apoyar desde Europa a las diferentes ONG's africanas y brasileñas que participan del pryoyecto y así colaborar en sus proyectos y necesidades.

 

cómo y cuándo: un equipo de dos profesores de música y pintura con experiencia profesional en la educación social y familiarizados con la cultura africana, viajará en septiembre 2007 (salvo cambios) hasta las región de Ségou (sur de Malí), transportando el material necesario para la realización de esos talleres. La Pequeña Escuela Itinerante se establecerá durante cuatro meses en localidades diferentes (entre 3 i 5).

            Entre relaciones económicas, luchas territoriales y diferencias religiosas, Europa necesita de un puente cultural que sirva de diálogo con las diferentes comunidades con las que convive y de las que en muchas ocasiones se nutre sin tener en cuenta las consecuencias. A través de la posterior divulgación del proyecto en diferentes localidades de España y Francia, la Petite École Itinérante dará a conocer mediante conferencias, festivales y exposiciones las voces de jóvenes malíes por medio de sus trabajos artísticos, dejando al descubierto su forma de entender las cosas y sembrando la posibilidad de que otras personas descubran  y se nutran de esas diferencias.

 

presupuesto:  contamos con un presupuesto de 40.000 euros que cubren la totalidad del proyecto durante un año. En él se incluyen los viajes del equipo, conferenciantes, material para los talleres, la edición independiente de un libro y un cd, organización de eventos... Para ello la ONGD Món Actiu, principal responsable del proyecto, está tramitando subvenciones y organizando eventos para obtener fondos.

 

cómo colaborar: Si estás interesado en el proyecto:

- Puedes participar en la organización de la fiesta que preparamos en Mallorca este verano junto a Participació Ciutadana y l'Espai Tartan en Puerto Pollença.

- Ponerse en contacto con los responsables en lapetitecoleitinerantemali2007@yahoo.es o bien en el 647.982.914.

- Hacer una donación.

 

 (Segueix)

44 DONES ASSASSINADES, 44 HOMES MAL-ENTRANYATS

icp | 18 Juliol, 2007 13:03

Portam 7 mesos de l'any 2007 i ja hi ha:

 

44 dones assassinades

per 44 homes mal-entranyats.

44 vides esborrades

44 famílies adolorides...  

 

Em repulsa la idea

de veure morir dia darrera dia 

persones pel simple fet de voler-ho ser 

i d'haver-se creuat amb qui no té res:

ni ànima per estimar

ni raó per pensar

ni cor per respectar

ni consciència de llibertat.

 

44 avui, demà potser més.

quan se n'adonaran?

 

societat masclista

societat patriarcal

societat esclavista 

Fotos de l'excursiˇ a Cala Carbˇ!

icp | 17 Juliol, 2007 21:50

Aquí teniu una sèrie de fotografies que ha fet Biel Perelló i que te penjades a : http://picasaweb.google.es/bielperello/CalaCarbNoTPreu/   Val la pena mirar-les totes. Aquí n'em seleccionat unes poques ja que no s'ha d'abusar de la feina dels altres, i amés perquè val la pena la visita a l'anterior enllaç i a http://foto.webverd.com/ les fotos que hi trobareu son maravelloses, e veritat, no deixeu de visitar aquests enllaços.

També vull donar les gràcies a Biel per bona feina i per les fotografies que ens ha deixat publicar a aquest petit bloc.

 

 (Segueix)

Excursiˇ a Cala Carbˇ

icp | 15 Juliol, 2007 11:52

 Aquí teniu el manifest que se va llegir ahir a l'excursió que varem fer a Cala Carbó pel Coll de Siller des del Moll. L'excursió va ser un èxit. Més de 100 persones amb un dia de sol i ressaca varem arribar a Cala Carbó en una marxa de lluita pel que és nostre, per preservar el poc que ens queda, per poder seguir disfrutant de la nostra caleta i dels camins públics.

 

Gràcies a tots per venir.

 

La plataforma cala carbó no té preu la formam tots els implicats en una resolució positiva per a la protecció de Cala Carbó. Volem donar les gràcies de tot cor a les associacions i particulars que han treballat amb nosaltres, i aquí incloem a totes les persones que, damunt la fredor d’un paper, signen l’amor per un lloc emblemàtic de la tramuntana pollencina i mallorquina i a tots els que avui, amb ressaca o sense, han vingut fins aquí.

 

A la foto la magnífica vista del Port de Pollença i una part dels excursionistes
En Tomeu, en Puça(Miquel), en Xisco, en PJ, n'Imma(Joana) na Magdalena i la Rossa(Aina) 

 

Cala carbó té un gran valor sentimental i paisatgístic pel nostre poble. Hem de preservar aquest lloc que, essent patrimoni del poble, no pot ser destruït per uns particulars en benefici propi i en detriment del bé comú.  Per això i per un futur econòmic sostenible amb el medi ambient, on la natura sigui un factor positiu pel turisme, demanam:

 

Que totes les forces polítiques i estaments amb competències, ja siguin locals, autonòmics, estatals o comunitaris, aturin la urbanització de Cala Carbó i cerquin una solució definitiva i irrefutable per a aquesta zona. Tot sense passar per la urbanització de la zona humida de l’Ullal.

 

Entre tot salvarem Cala Carbó. Salut.

 

Varios tragos es la vida y un solo trago la muerte. Poemes per a la reflexiˇ.

icp | 14 Juliol, 2007 06:17

Aquest és un poema de Miguel Hernàndez del seu llibre  Viento del pueblo (1936-1937).

Sentado sobre los muertos
que se han callado en dos meses,
beso zapatos vacíos
y empuño rabiosamente

la mano del corazón
y el alma que lo mantiene.  

Que mi voz suba a los montes
y baje a la tierra y truene,
eso pide mi garganta
desde ahora y desde siempre.


Acércate a mi clamor,

pueblo de mi misma leche,
árbol que con tus raíces
encarcelado me tienes,
que aquí estoy yo para amarte
y estoy para defenderte
con la sangre y con la boca
como dos fusiles fieles.

Si yo salí de la tierra,
si yo he nacido de un vientre
desdichado y con pobreza,
no fue sino para hacerme
ruiseñor de las desdichas,
eco de la mala suerte,
y cantar y repetir
a quien escucharme debe

cuanto a penas, cuanto a pobres,
cuanto a tierra se refiere.

Ayer amaneció el pueblo
desnudo y sin qué ponerse,
hambriento y sin qué comer
,
el día de hoy amanece
justamente aborrascado
y sangriento justamente.
En su mano los fusiles
leones quieren volverse
para acabar con las fieras
que lo han sido tantas veces.

Aunque le falten las armas,
pueblo de cien mil poderes,
no desfallezcan tus huesos,
castiga a quien te malhiere
mientras que te queden puños,
uñas, saliva, y te queden
corazón, entrañas, tripas,

cosas de varón y dientes.
Bravo como el viento bravo,
leve como el aire leve,

asesina al que asesina,
aborrece al que aborrece
la paz de tu corazón
y el vientre de tus mujeres.
No te hieran por la espalda,
vive cara a cara y muere
con el pecho ante las balas,
ancho como las paredes.

Canto con la voz de luto,
pueblo de mí, por tus héroes:
tus ansias como las mías,
tus desventuras que tienen
del mismo metal el llanto,
las penas del mismo temple,
y de la misma madera
tu pensamiento y mi frente,
tu corazón y mi sangre,
tu dolor y mis laureles.
Antemuro de la nada
esta vida me parece.

Aquí estoy para vivir
mientras el alma me suene,
y aquí estoy para morir,
cuando la hora me llegue,
en los veneros del pueblo
desde ahora y desde siempre.
Varios tragos es la vida
y un solo trago es la muerte.

 (Segueix)

Camins p˙blics: el camÝ del coll de Siller.

icp | 13 Juliol, 2007 07:02

La Plataforma pro-camins públics i oberts ens ha fet arribar el següent escrit i comunicat. 

 

El camí del Coll de Siller comença al Port de Pollença  a la zona de Siller per un camí de terra que trobem just desprès de passar per les cases de Siller, agafarem un camí de terra que en el seu temps fou pas de pescadors que s’enfila fins arribar a la part alta del coll, poc més endavant trobem  una esplanada on comença un camí d’asfalt que fou fet per tal de adequar la possible construcció d’una urbanització als costers de cala carbó i el seus voltants, aquest camí ens condueix cap a Cala Carbó i d’aquesta a Cala Molins.

 

Aquest camí surt al catàleg provisional de camins de Pollença amb el numero 135, però trobem que és un camí amb poca  documentació dins aquest catàleg i a més val a dir que consultant el PGOU del 1990 observem que no s’ha grafiat, i per això algun dels entrebancs que trobem a l’hora de defensar aquest camí.

 

Per tot això es va fer una declaració jurada de camins per part d’alguns Pescadors el passat 21 d’Abril de 2006, que certificaven que ja als anys 33 s’emprava aquest camí com a pas de pescadors, aquestes persones són Ignaci Borras Llompart, Melchor Bosch Rotger, Melchor Bosch Vicens, Juan Alberti Enseñat, Mateo Alberti Enseñat, Guillem Payeras Serra,  Felipe Bellini Ballesteros i Antoni Bosch Cerdà. Per altre banda a l’obra Die Balearen de l’Arxiduc Lluís Salvador que reflecteix la realitat cultural del segle XIX es troba alguna referència a aquest camí, com a exemple parlant de recorreguts del municipi i en referència a la connexió entre el moll de Pollença i Cala Sant Vicenç ens diu “... més curt és el camí que hi va pel Coll de Síller, on en mitja hora s’arriba al Port de Pollença...).

 

                                          COMUNICAT ADJUNT

 

Des de la Plataforma Pro Camins Públics i oberts volem expressar la nostra voluntat de col·laborar amb el nou govern municipal i Insular en la recuperació i defensa de camins públic i d’ús públic.

També volem  recordar la necessitat de l’aprovació definitiva del catàleg de camins del municipi de Pollença, aprovada provisionalment el 27 d’Octubre de 2005, així com també expressar el desig de que es tinguin en compte totes les aportacions per incrementar la documentació del catàleg.

 Així com recordar que tots els membres de la Corporació tendran la nostre col·laboració en la defensa dels camins d’ús públic del nostre municipi.

 

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

Comunicat d'Iniciativa: objectiu Cala Carbˇ.

icp | 12 Juliol, 2007 07:00

Des d’Iniciativa Ciutadana per Pollença donam el màxim suport a la plataforma Cala Carbó no té preu.

 

Cala Carbó és un espai màgic que pertany a tots els pollencins i a totes les persones que alguna vegada han gaudit de les seves aigües i les seves roques, de les que en gaudim avui dia, i de les que seguirem gaudint si aconseguim el nostre propòsit.

 

Hem de preservar un lloc que, essent patrimoni del poble, no pot ser destruït per uns particulars en benefici propi i en detriment del bé comú. No pot ser venut com a bé privat, ja que ens pertany a tots.

 

Per ser un espai que consideram d’interès públic, no podem permetre que s’especuli amb la seva bellesa i que ens robin part de l’encant de la nostra caleta. Per això i en defensa d’aquest interès públic i per evitar també un greu atemptat paisatgístic i ecològic, Cala Carbó ha de ser retornada al poble, és a dir ha de ser considerada sòl no urbanitzable o amb urbanització 0.

 

En aquest tema ens hi jugam el futur. Podem triar entre un futur amb un paisatge més o manco net  i verd (tenint en conte que ja hi ha molt destruït) o un futur on no quedi un pam de terreny verge i bonic del que gaudir. I si nosaltres mateixos no volem una illa així és fàcil pensar que els turistes tampoc l’hi voldran. Qui voldrà venir a una illa petita envoltada d’una mar contaminada i una terra del tot deteriorada per tanta i tanta construcció desmesurada?

 

El futur és del poble i ningú pot jugar i especular amb ell, pertany al poble i a ningú més. Evidentment el futur no és tangible ni mesurable però si està clar que se pot fer malbé i tòrcer des del present, i això ho hem d’evitar començant per Cala Carbó, on ens jugam el futur més pròxim. Però això només és un exemple més, un petit problema si observem com camina el món. Aquest l’hem de canviar entre tots amb cada un de nosaltres lluitant pel que pugui. Tot i que Cala Carbó ni tan sols surt al mapa, com molt bé va dir Arundathi Roy: cap objectiu és massa petit, cap victòria massa insignificant, i Cala Carbó, per molt petit que sigui, és el nostre objectiu i serà la nostra victòria.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb