Iniciativa Ciutadana per Pollença

El nostre correu: iniciativaciutadana@hotmail.com

SI ÉS A LES TEVES MANS, EVITA REGALAR JOGUINES BÈL·LIQUES.

icp | 23 Desembre, 2007 22:51

Iniciam una campanya per conscienciar contra les joguines bèl·liques i la importància de les joguines en els nins i el seu futur.  

AQUEST NADAL NO REGALIS GUERRA

És preocupant la indiferència de la societat pel que fa a la importància del joc. El joc és fonamental per desenvolupar el potencial dels nins i les nines. El joc i la manera de jugar, així com el tipus de joguines, formen als nins i contribueixen a marcar un caràcter determinat. Està relacionat amb tots els aspectes de la vida i contribueix al desenvolupament físic, mental i social de les nines i els nins. És un mitjà d’aprendre a viure, no és un simple passatemps i per tant les joguines han d’estar al servei dels nins i les nines i no al revés.

Comprar una joguina o una altra és inculcar una manera de vida al nin, a més de contribuir o no al seu desenvolupament físic, emocional o social segons la joguina escollida. La joguina, com l’educació, no és neutral.

Les joguines bèl·liques no fomenten la col·laboració, sinó que suposen la iniciació a un sistema social competitiu i violent. Així, la violència assumida pels nins i nines serà en el futur la base de les relacions socials: el més fort triomfa, té raó i, a més, és el bo. Matar i morir forma part del joc, i en això subjeu un menyspreu per la vida humana. Existeixen joguines molt més adequades que les bèl·liques per a orientar cap a una creativitat constructiva.

El major problema que genera regalar joguines bèl·liques és que en comprar-les, els estem dient als nins/es que ens sembla bé que hi juguin i per tant que la guerra i la violència ens semblen bé com a solucions als problemes.

El que està en les nostres mans és no estimular les joguines bèl·liques. No es tracta en cap cas d’imposar res, ni de prohibir, sinó de transmetre valors. Lo important és oferir als nins nous patrons i models de relació entre persones. Amb tot això no volem ser deterministes ni fanàtics, veient per exemple en el nin que juga amb una joguina bèl·lica un futur assassí, però si volem crear consciència sobre aquest problema, que deriva en futures conductes humanes de trista actualitat com les injustícies que generen els conflictes armats al llarg del nostre planeta.

Les joguines han de potenciar la capacitat creativa i intel·lectual individual, a més de desenvolupar la cooperació i relació amb altres nins i nines.

Recorda: el 90% de les víctimes de les guerres són civils i més de la meitat nins com el teu. Creus que és bona idea que els teus fills assumeixin la violència com una part fonamental de les seves vides?

El text està extret bàsicament d'una campanya feta per CNT Palma de Mallorca l'any passat.  

SI ÉS A LES TEVES MANS, EVITA REGALAR JOGUINES BÈL·LIQUES.

 

Les Majestats els Reis Mags d'Orient es declaren en vaga indefinida

icp | 15 Desembre, 2007 12:24

Comunicat de la Plataforma PÀNIC, formada per ses Majestats els Reis Mags d'Orient, i el Pare Noel

Noticias Setem 04/12/07 - 

La Plataforma Anti-Nadal-Inundat-pel-Consumisme (PÀNIC) manifesta:

Que aquest any Ses Majestats els Reis Mags d'Orient es declaren en vaga indefinida i que, fins que no siguen satisfetes les seues demandes, no es mouran de l'Orient Mitjà.

Les raons que han portat a Ses Majestats a prendre aquesta decisió dràstica són:

  1. L'Equip de Patges Reials està fart de portar tones i tones d'objectes inútils i de regals que van a parar al fons d'un armari o a l'abocador sense haver estat utilitzats. Un 10% de les persones del món consumim el 70% dels recursos.

  2. Degut a la gran quantitat de regals sol·licitats, l'Equip de Patges Reials està obligat a fer jornades laborals que no respecten el conveni del Sindicat de Personatges Nadalencs. Buscar cada cop més regals i al preu més baix obliga a treballar a milions de persones de països empobrits en jornades indignes, inhumanes. 3 de cada 5 treballadores de les fàbriques de roba del món no tenen contracte, fan més de 70 hores setmanals i cobren menys de 100 euros al mes.

  3. Ses Majestats estan farts de portar regals que només es poden trobar a grans superfícies i centres comercials i troben a faltar el contacte amb les botigues de la ciutat. A l'estat Espanyol es tanquen 11 botigues de barri diàries per culpa de les grans superfícies.

  4. Ses Majestats no volen portar més regals fabricats per empreses que no respecten els drets dels treballadors i les treballadores i que se'n van a països pobres a contaminar el que no els deixen contaminar a Europa i els EEUU.

 

   

Per totes aquestes raons el PÀNIC declara una vaga indefinida fins que no hi haja un compromís generalitzat de:

  1. no regalar per regalar i mantenir un criteri racional

  2. acordar amb la família i els amics el pressupost màxim dels regals per no convertir el nadal en una competició

  3. evitar que els nens i nenes reben allaus de regals que no tindran mai temps d'utilitzar.

  4. prioritzar els regals fets per un mateix o una mateixa

  5. prioritzar els regals ecològics, justos i de proximitat

  6. no deixar-se portar per la publicitat i tenir criteri propi

  7. donar preferència a regals culturals i amb contingut

  8. dedicar el nostre temps als altres: és el regal més valuós.

 

Així doncs, des del PÀNIC esperem que les vostres cartes i correus electrònics d'enguany segueixen aquestes reivindicacions. Si no és així, ja podeu esperar asseguts que no hi haurà ni cavalcada, ni camells, ni regals, ni carbó, res de res. 

Iniciativa amb l'excursió al camí públic d'es Fangar.

icp | 01 Desembre, 2007 14:50

Excursió de Son Macià
a l´Escola del Puig d´Alanar pels

CAMÍNS PÚBLICS
D´ES FANGAR

Vine com vulguis (a peu, en bici, a cavall, volant, etc)
PERÒ VINE !!!
 
DIUMENGE 16 DESEMBRE
10 h. PLAÇA DE SON MACIÀ

ENTITATS ADHERIDES: - GEM -Esquerra Unida -Cabrits -PSOE - Secció de muntanya Club Pollença-Lobby per la Independencia -S'escapada -Ran ran pared - Associació de Xeremiers de Petra-Iniciativa Verda -Trel·lerel·les -Tramuntanya -Els Verds - PSM - JERC - ADIM - Els Xots - Trescacamins-GADMA -Escorpins -C.C. Bicicleta tot terreny de Manacor - Mountain Wilderners de Catalunya- Grup excursionista de Vilafranca -Grup excursionista Xaragall - Iniciativa ciutadana per Pollença- Grup Vidalba - Ses Titines -Grup excursionista Sa Torre -ARCA - Els Rodamons-Plataforma Camins Públics i Oberts-OCB -GOB-Associació de cavallistes en defensa dels camins i rutes públiques - Serra Mamerra

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb