Iniciativa Ciutadana per Pollença

El nostre correu: iniciativaciutadana@hotmail.com

SI ÉS A LES TEVES MANS, EVITA REGALAR JOGUINES BÈL·LIQUES.

icp | 23 Desembre, 2007 22:51

Iniciam una campanya per conscienciar contra les joguines bèl·liques i la importància de les joguines en els nins i el seu futur.  

AQUEST NADAL NO REGALIS GUERRA

És preocupant la indiferència de la societat pel que fa a la importància del joc. El joc és fonamental per desenvolupar el potencial dels nins i les nines. El joc i la manera de jugar, així com el tipus de joguines, formen als nins i contribueixen a marcar un caràcter determinat. Està relacionat amb tots els aspectes de la vida i contribueix al desenvolupament físic, mental i social de les nines i els nins. És un mitjà d’aprendre a viure, no és un simple passatemps i per tant les joguines han d’estar al servei dels nins i les nines i no al revés.

Comprar una joguina o una altra és inculcar una manera de vida al nin, a més de contribuir o no al seu desenvolupament físic, emocional o social segons la joguina escollida. La joguina, com l’educació, no és neutral.

Les joguines bèl·liques no fomenten la col·laboració, sinó que suposen la iniciació a un sistema social competitiu i violent. Així, la violència assumida pels nins i nines serà en el futur la base de les relacions socials: el més fort triomfa, té raó i, a més, és el bo. Matar i morir forma part del joc, i en això subjeu un menyspreu per la vida humana. Existeixen joguines molt més adequades que les bèl·liques per a orientar cap a una creativitat constructiva.

El major problema que genera regalar joguines bèl·liques és que en comprar-les, els estem dient als nins/es que ens sembla bé que hi juguin i per tant que la guerra i la violència ens semblen bé com a solucions als problemes.

El que està en les nostres mans és no estimular les joguines bèl·liques. No es tracta en cap cas d’imposar res, ni de prohibir, sinó de transmetre valors. Lo important és oferir als nins nous patrons i models de relació entre persones. Amb tot això no volem ser deterministes ni fanàtics, veient per exemple en el nin que juga amb una joguina bèl·lica un futur assassí, però si volem crear consciència sobre aquest problema, que deriva en futures conductes humanes de trista actualitat com les injustícies que generen els conflictes armats al llarg del nostre planeta.

Les joguines han de potenciar la capacitat creativa i intel·lectual individual, a més de desenvolupar la cooperació i relació amb altres nins i nines.

Recorda: el 90% de les víctimes de les guerres són civils i més de la meitat nins com el teu. Creus que és bona idea que els teus fills assumeixin la violència com una part fonamental de les seves vides?

El text està extret bàsicament d'una campanya feta per CNT Palma de Mallorca l'any passat.  

SI ÉS A LES TEVES MANS, EVITA REGALAR JOGUINES BÈL·LIQUES.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb