Iniciativa Ciutadana per Pollença

El nostre correu: iniciativaciutadana@hotmail.com

Construcció/destrucció de Pollença

icp | 08 Juny, 2009 11:13

El tema del medi ambient, construcció, conservació i destrucció del territori a Pollença mereix una reflexió.

Ja als any 60 una prestigiosa revista francesa va encunyar la paraula "BALEARITZACIÓ" per referir-se a la construcció desmesurada i sense control sobre el territori. Les Illes Balears ja per aquells anys eren un exemple mundial de destrucció del territori sense planificació.

Els anys han anat passant, la consciència col·lectiva ha augmentat. D'aquelles 5.000 persones de les primeres manifestacions contra la destrucció del territori, posant com a bandera la salvació de sa Dragonera o Cabrera, hem passat a les 50.000 dels darrers anys, reivindicant el "Salvem Mallorca" i auspiciades pel GOB.

També amb els anys la militància ecologista ha crescut i molts partits de l'anomenada esquerra han integrat els postulats ecologistes als seus idearis.

Tot sembla indicar que s'ha avançat molt, si més no socialment i conscientment, en el tema de la protecció territorial, i de l'impacte negatiu que pot tenir la construcció desmesurada.

Però si aixecam el cap de l'ordenador, deixam de banda als teòrics i la teoria, si miram les nostres muntanyes, cales i terrenys de cultiu, veiem com la cosntrucció/destrucció continua.

Pollença és un cas més dins aquestes Illes (i encara més dins el llevant espanyol o el conjunt de l'estat). Però un cas significatiu, basat en la mentida, un municipi que té els fonaments anclats en la il·legalitat, i el que no és il·legal és immoral. 

Basta veure la quantitat de xalets (vivendes vacacionals) il·legals a tot el municipi, basta veure que tant a Formentor com a la Font, cala Molins, Gotmar... les cases que s'hi fan son legals. Legals.

Hem d'aturar de destruir, cal que ens plantegem molt bé on créixer i on no. S'ha d'acabar amb la hipocresia de les multes mínimes a les il·legalitats. S'han de prendre mesures per tal de no acabar de degradar un paisatge que ens dóna de menjar. Qui vendrà a Pollença quan no quedi res per veure que no siguin xalets i més xalets?

Tenim un municipi prou atractiu paisatgísticament, la foto més típica de Mallorca és el Colomer. Acabem amb la hipocresia que ens està duent a la destrucció del nostre municipi i conservem el que encara ens queda, que no és poc.

Comentaris

bon article

pijey | 08/06/2009, 19:21

ahi ficant un poc de canya!
s'ha d'aturar la destrucció JA!
que no se jo si la pròxima foto de mallorca serà l'Hotel Colomer!

Re: Construcció/destrucció de Pollença

ICP | 08/06/2009, 15:49

Estam fent feina per realitzar aquest debat entre els diferents partits i actors socials.

Esper que es vulguin implicar i acceptin la invitació.

Re: Construcció/destrucció de Pollença

Pepe | 08/06/2009, 14:58

La idea és molt clara, la solució és complicada quan ni tan sol es vol xerrar del tema. El primer pas ha de ser un debat obert i sincer sobre el tema.

Re: Construcció/destrucció de Pollença

Article a Urxella | 08/06/2009, 11:39

GRÀCIES INICIATIVA és el títol d'un article al bloc d'Alternativa per Pollença que han publicat aquest dissabte. Per llegir-lo premeu l'enllaç o copiau i enganxau la següent adreça.

alternativa.balearweb.net/post/71600

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb